Jucariile potrivite copilului tau, de Craciun


Ca să nu fie periculoasă, o jucărie trebuie să aibă, pe lângă preţ, şi instrucţiuni în limba română, vârsta pentru care e destinată.Jucăriile pentru bebeluşi, cele fabricate necorespunzător, pot aduce cele mai mari probleme. Fie se pot sparge, iar bucăţile ar putea fi înghiţite, fie au şnururi cu care bebeluşul s-ar putea sufoca. Inspectorii de la protecţia consumatorului au retras de pe piaţă, doar în ultima lună, sute de jucării de tip yo yo.

“Lungimea corzii depăşeşte cerinţa şi se poate înfăşura cu el de gât şi sugruma”, a declarat Mariana Sabic, comisar ANPC.

Copiii de peste trei ani sunt cei mai expuşi pericolului, pentru că sunt foarte curioşi şi plini de energie. În cazul lor nu sunt recomandate pistoalele cu bile sau păpuşile păpuşile cu păr.

La 6 - 7 ani copilul e la vârsta la care începe să înţeleagă regulile. Un puzzle, un lego sau un joc pentru construit ar trebui să ia locul maşinuţelor cu telecomandă care au în componenţă un fir care poate deveni periculos.

Jucăriile cu gloanţe, săgeţi şi alte obiecte care zboară îl pot răni foarte uşor pe un copil chiar şi de 12-13 ani. O jucărie de calitate va fi întotdeauna etichetată. Pe etichetă scrie numele producătorului, adresa, precum şi avertismentele de utilizare. Iar acestea trebuie să fie în limba română.

Moşul ar putea, ca să evite orice problemă, să se reorienteze către jucăriile ecologice: o maşină din lemn, un puzzle sau cărţi pentru jocuri de familie.


Sursa: www.antena3.ro

Comentarii

  1. La multi ani! Multe impliniri sufletesti si sanatate intregii familii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta ideia blogului, dar e cam gol. Sper sa mai postezi ceva pe el! Succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă a învăţa sistematic? - Învață să înveți! partea a 2-a

Invata sa inveti! Sugestii de studiu pentru elevi in pragul examenelor!

Timpul şi iar timpul…cum să treci de bariera timpului limitat!